03-07.11.2025
|
dzień |
Śniadanie
Godz.9.00 |
Odrobina Witamin Godz.10.00 |
Obiad
Godz.12.00 |
Podwieczorek
Godz.13.00 |
|
Poniedziałek 03.11.2025 |
Pieczywo mieszane(chleb żytni, pszenny, ziarnisty) z masłem ekstra z mleka, serek waniliowy homogenizowany ,płatki ziarniste na mleku ,herbata z cytryną i miodem |
Owoce mieszane |
Zupa porowa(por ,marchewka, pietruszka ,seler, ,cebula, ziemniaki mięso drobiowe)śmietana 18% z mleka ,wieprzowina mielona z ryżem jaśminowym ,ogórek zielony ,woda z cytryną |
Gruszka ciasteczka owsiane |
|
Wtorek 04.11.2025 |
Chałka pszenna z masłem ekstra z mleka pszenna,dżem truskawkowy, płatki sypane czekoladowe na mleku, herbata z cytryną i miodem. alergeny;1,5 |
Owoce mieszane
|
Zupa grochowa(groch marchewka ,pietruszka ,seler ,por ,cebula, ziemniaki mięso drobiowe)kluski kładzione(mąka pszenna, jajka),surówka z czerwonej kapusty z warzywami i olejem ,kompot owocowy |
Jabłko, wafelek w polewie malinowej |
|
Środa 05.11.2025 |
Pieczywo mieszane(chleb żytni, pszenny, ziarnisty) z masłem ekstra z mleka ,szynka wędzona wieprzowa ,papryka, ogórek kakao na mleku herbata z miodem i cytryną |
Owoce mieszane
|
Zupa pomidorowa z makronem, zaprawiana śmietaną 18% z mleka ,kotlet mielony(łopatka wieprzowa,jajka ,buka pszenna) ,ziemniaki koprem ,buraczki zasmażane, woda z cytryną |
Ciasto marchewkowe Wyrób własny (maślanka,mąka pszenna,cukier, olej,proszek do pieczenia,soda marchewka, przyprawy korzenne) mandarynka |
|
Czwartek 06.11.2025 |
Pieczywo mieszane (chleb pszenny ,żytni ,ziarnisty)z masłem ekstra z mleka, polędwica sopocka , rzodkiewka ,ogórek ,kawa inka na mleku herbata z cytryną i miodem, |
Kisiel owocowy ciasteczko |
Zupa szczawiowa z jajkiem pierogi leniwe z masełkiem ekstra z mleka(ser tłusty z mleka ,ziemniaki ,mąka ziemniaczana ,mąka pszenna ,jajka,) kompot owocowy |
Mus owocowy ciasteczka |
|
Piątek 07.11.2025 |
Śniadanie komponowane pieczywo mieszane(chleb, pszenny ,żytni, ziarnisty)z masłem ekstra z mleka ogonówka ,kabanosy wieprzowe ,ser żółty z mleka ,jajko, papryka ,pomidory ,ogórki , rzepa biała, herbata z cytryną i miodem,kawa inka na mleku |
Owoce mieszane |
Zupa krem z jarzyn z przecieranymi warzywami, z grzankami pszennymi, paluszki z mintaja ,ziemniaki z koprem surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy |
Banan
|
Potrawy przygotowywane bez użycia glutaminianu sodu, dodatków chemicznych ,sztucznych barwników ,koncentratów spożywczych z wyjątkiem koncentratu pomidorowego. Potrawy smażone są na oleju rzepakowym. W potrawach mogą się znaleźć pieprz, sól, lisć lurowy ,ziele angielskie , nie więcej niż 3g.soli i 10g.cukru na dziecko dla jednej osoby. Wszystkie alergeny są pogrubione ,do duszenia i smażenia wykorzystany jest piec konwekcyjny. Woda z cytryną jest dostępna dla dzieci przez cały dzień.

