15-19.09.2025
dzień |
Śniadanie
Godz .8.30 |
Odrobina Witamin Godz.10.00 |
Obiad
Godz.12.00 |
Podwieczorek
Godz.13.00 |
Poniedziałek 15.09.25 |
Pieczywo mieszane(bułka pszenna z ziarnami) z masłem ekstrazmlekajajko,pomidor ,papryka,szczypiorek ,zupa mleczna (płatki ziarniste na mleku),herbata z miodem i cytryną |
Owoce mieszane |
Zupa porowa(mięsko drobiowe,warzywa miksowane zawierają seler )leczo drobiowo warzywne(piers idrobiowe cukinia,papryka passata pomidorowa,cebula marchewka) ,ryż jaśmonowy sok 100% |
jabłko ciasteczko
|
Wtorek 16.09.25 |
Pieczywo mieszane(chleb pszenny,żytni z ziarnami) z masłem ekstra z mleka wędlina ,ogórek, papryka,herbata z cytryną i miodem, kakao na mleku. |
Owoce mieszane
|
Zupa szczawiowa z jajkiem, ( szczaw ,ziemniaki wywar z warzyw zawiera seler,mięso drobiowe,jajka)śmietana 18% z mleka,naleśniki z serem i musem owocowym(ser biały ,jogurt naturalny2%jajka ,mąka pszenna,truskawki ,porzeczka,)kompot owocowy |
Rogalik drożdżowy ,sliwka |
Środa 17.09.25 |
Pieczywo mieszane(bułka pszenna z ziarnami) z masłem ,dżem niskosłodzony ,zupa mleczna,(płatki czekoladowe ziarniste na mleku) herbata z miodem i cytryną |
Owoce mieszane |
Zupa pomidorowa z makaronem orizo (warzywa miksowane zawierają seler,mięsko drobiowe) filet drobiowy ,ziemniaki z koprem ,marchewka gotowana, sok 100% |
Gruszka, ciastko
|
Czwartek 18.09.25 |
Pieczywo mieszane(chleb pszenny żytni, ziarnisty) z masłem ekstra wędlina,ser żółty pomidor, papryka, herbata z miodem i cytryną, kawa inka na mleku |
Owoc mieszane |
Zupa krupnik ryżowy(ryż jaśminowy,warzywa miksowane zawierają sele,mięso drobiower) pulpet wieprzowy w sosie koperkowym ,ziemniaki ,surówka z czerwonej kapusty ,woda z cytryną |
nektarynka mufinka
|
Piątek 19.09.25 |
Pieczywo mieszane(chleb pszenny żytni, ziarnisty) z masłem ,wędlina,ser żółty, ogórek zielony, papryka ,herbatka z miodem, kawa inka na mleku |
|
Zupa grochowa(groch , marchewka,pietruszka,seler, por,mięso wieprzowe) ,kluski kładzione(mąka pszenna,jajka, surówka wielowarzywna, sok 100% |
Banan |
Potrawy przygotowywane bez użycia glutaminianu sodu, dodatków chemicznych ,sztucznych barwników ,koncentratów spożywczych z wyjątkiem koncentratu pomidorowego. Potrawy smażone są na oleju rzepakowym. W potrawach mogą się znaleźć pieprz, sól, lisć lurowy ,ziele angielskie , nie więcej niż 3g.soli i 10g.cukru na dziecko dla jednej osoby. Wszystkie alergeny są pogrubione ,do duszenia i smażenia wykorzystany jest piec konwekcyjny. Woda z cytryną jest dostępna dla dzieci przez cały dzień.